5x makkelijk in een pannetje

Van die gerechten die je doordeweeks snel kunt maken en waarvoor je maar 1 pan nodig hebt. We zijn er dol op thuis. Nou ja, ik dan. Want het scheelt tijd en chaos in de keuken. En aangezien ik tijd te weinig heb en chaos teveel heb, is het af

Francesca’s Food Inspiratie #8

Met welk food nieuws beginnen we het nieuwe jaar? Je leest het in de nieuwe Francesca’s Food Inspiratie. Met deze keer de allerlekkerste chocolade die ik in lange tijd heb geproefd, de eerste fairtrade sambal ter wereld, online shoppen en recepten zoeken en een juweeltje van een Nespresso apparaat waar

Koken met de restjes van kerst

Kerstmis is weer voorbij, het waren 2 (in ons geval 3) fantastische dagen! Opende jij vanochtend ook de koelkast en dacht je ‘wat ga ik in hemelsnaam met al die restjes doen?’. Nou, ik niet, want het valt reuze mee bij ons dit jaar. Maar ik weet er wel alles

Ideeën voor een heerlijk kerstonbijt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij mijn moeder thuis was het kerstontbijt vroeger een hele happening. Als ik als klein meisje beneden kwam was de hele tafel gedekt met porseleinen servies, rook het huis naar zelfgebakken brood, was de jus d’orange geperst en de tafel afgeladen met heel veel lekkers. Ik heb deze traditie van

50x kerstrecepten: van ontbijt t/m dessert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de

Een groot stuk vlees met Kerstmis

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is

3 nieuwe foodbox concepten om in te bijten

Foodboxen zijn hot tegenwoordig. Er is overal wel een box of krat voor, de een wat beter van kwaliteit dan de ander. Persoonlijk ben ik nog steeds groot fan van De Krat en van de Foodelicious Box, maar daar gaan we het in deze blog verder niet over hebben. Die

Eidooiers over? Gebruik ze in deze recepten!

Ken je dat, van die recepten met gesplitste eieren waarvan je alleen het eiwit nodig hebt? Zit je weer met overgebleven eidooiers. Zonde om ze weg te gooien, want met eidooiers kun je heerlijke gerechten maken. Denk, heel simpel, aan zelfgemaakte mayonaise, vanillevla of een lemon curd. Maar ook zelfgemaakt

Lasagne met andijvie en gehakt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een aantal maanden geleden had ik het plezierige genoegen om te lunchen bij de delicatessenwinkel Peck in Milaan. Zelf noemen ze het de ‘Italian Temple of Gastronomical Delights’ en daar is geen woord van gelogen. Samen met een aantal culinair journalisten en collega-foodbloggers genoten we van een perfecte lunch samen

Francesca’s Food Inspiratie #7

Vandaag weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie met de leukste en lekkerste food nieuwtjes van de laatste tijd. Zo heb ik me gek gegeten aan drop omhuld met Belgische chocolade, mocht de peuter de producten van Ella’s Kitchen proeven en ontdekte ik een geweldige homemade ketchup van Zeeuwse bodem. Ella’s

5x echt herfst: overzicht herfstgroenten en -recepten

In de herfst worden we getrakteerd op mooie producten als pompoen, paddenstoelen, koolsoorten, peren, uien en spruiten. Stuk voor stuk ingrediënten waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Ik weet er altijd wel raad mee! Daarom krijgen jullie vandaag 5 van mijn favoriete herfstrecepten en de herfstgroenten heb ik ook

Ontdek de culinaire geheimen van de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Een eeuw lang bestond de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, werd bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Met

10x vervangers voor witte rijst

Witte rijst, een bron van weinig voedingsstoffen. Heerlijk bij Aziatisch of Surinaams eten, wokgerechten en in stoofschotels. En laten we vooral de risotto niet vergeten. Maar buiten smakelijk, zonder echte andere functie. Nou hoeft eten echt niet altijd een gezonde functie te hebben, maar het is wel goed om te

Francesca’s Food Inspiratie #6

Er zijn weer een aantal nieuwtjes beland op onze keukentafel waar we bijzonder blij van werden. Het is dan ook tijd voor editie 6 van Francesca’s Food Inspiratie. Deze keer zonder restaurantnieuws, daar gaan we een aparte rubriek van maken om het allemaal wat overzichtelijker te houden. Eetbare bloemen van

10x peulvruchten in de hoofdrol

Peulvruchten is een verzamelnaam voor alles wat groeit met zaden erin, peulen met zaden dus. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bruine bonen, doperwten, linzen, kikkererwten, cannellini bonen, kouseband, sperziebonen, spliterwten en ga zo maar door. Meestal eten we alleen de zaden, maar soms ook met peul en al. Zoals

Eet jij al minder vlees?

“Minder, maar wel goed vlees”, het blijft een hot topic. Nog steeds puilen onze supermarkten uit met vlees waarvan we niet weten waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden deze dieren hebben geleefd. We kunnen het vaak wel raden, maar hoeveel procent steekt zijn kop in het zand als

10x citroen in de hoofdrol

In onze fruitschaal liggen altijd 2 citroenen. Zelfs als al het fruit op is, zijn er nog steeds citroenen. Nee, geen nepcitroenen. Echte joekels die constant aangevuld worden, want ik ben verzot op koken met citroen. Soms alleen als lichte smaakmaker of om de smaak meer naar boven te halen.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.