Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar

Op bezoek bij koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl, jullie hebben er vast al eens van gehoord. Hier bestel je een deel van een koe en weet je precies waar je vlees vandaan komt. “Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees” is hun devies en daar ben ik het volledig mee eens. Ik was wel benieuwd

5x zomerse lunch

In de zomer is mijn eetpatroon altijd een beetje van slag. Op warme dagen eet ik meer aan het begin en einde van een dag en moet me er echt toe zetten om ‘s middags te lunchen. Zware dingen gaan er dan absoluut niet in, maar een frisse salade daarentegen…in

5x Surinaams koken

Door de roots van The Mr. heb ik een klein potje Surinaams leren koken. Ik zeg bewust ‘klein’, want ik ben nog niet toegekomen aan de meesters uit de Surinaamse keuken. Zoals bijvoorbeeld pom, zelfgemaakte roti met lam en bravoe. Die gaan zeker nog komen in de toekomst, daarvoor ga

5x lekker makkelijk met kip

Kip, je kunt er alle kanten mee op. We zijn er dan ook dol op thuis! Vandaag krijgen jullie daarom van mij een aantal van onze favoriete wereldse kiprecepten op een rijtje. Lekker makkelijk om doordeweeks te maken en het hele gezin kan er van genieten. 1. Gegrilde kip met

Francesca’s Food Inspiratie #4

Er is weer veel food nieuws te melden dus tijd voor een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie! Met deze keer onder andere aandacht voor gezonde snacks, 60 jaar beslag mixen, de heilige rabarberstengel en liefde voor de Italiaanse keuken. Fish Tales – De duurzame visproducten van Bart van Olphen Ooit de

Waarom je panga uit de diepvries wel kunt eten

Panga is een van de meest veroordeelde vissoorten in de wereld en toch eten we het massaal. Sterker nog, in Nederland was het in 2013 de meest verkochte vissoort. We houden van de pangasius die nu panga heet, omdat het ons niet zo doet denken aan vis. Het is graatvrij,

200 calorieën op een bord, die zien er zo uit

Calorieën tellen doen we niet op deze blog. Maar als je vervolgens ziet hoe 200 calorieën eruit zien als je die op een bord legt, is het wel een eye opener. Of misschien ook niet, want stiekem weten we toch wel dat een handje M&M’s meer calorieën bevat dan 2

Dilmah – Thee met de ziel van 3 generaties

Afgelopen zaterdag had ik de eer om aanwezig te zijn bij een heel bijzonder evenement in het Amstel Hotel. Die middag was de oprichter van Dilmah samen met zijn zoon en kleinzoon aanwezig om twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan te bieden; de Opata Estate Flowery Broken Orange Pekoe

5x ontbijten met ei

Over een week is het alweer Pasen en dan zijn de eieren niet meer aan te slepen. Wij zijn thuis gek op ontbijten met ei. Gepocheerd, gekookt, scrambled of ‘gewoon’ gebakken op een geroosterd broodje met een beetje mayonaise. Ik heb voor jullie onze favoriete ontbijtjes met ei op een

Francesca’s Food Inspiratie #3 – Getest!

Er zijn de laatste tijd weer wat nieuwe producten op de markt verschenen die ik voor jullie heb getest. Ook maakte ik kennis met een aantal bestaande. Lees er alles over in deze derde editie van Francesca’s Food Inspiratie! Berry and Orange Granola van Marks & Spencer – Een feestje

Tip! Hoe eet je met stokjes?

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe

Tip! De leukste manier om eieren te scheiden

Sinds ik begonnen ben met de vrijdag kooktip sturen mijn lezers mij allemaal toffe ‘how to’ filmpjes toe met kooktips. Helemaal leuk en ga daar vooral mee door! Vooral de filmpjes met eieren zijn populair. Klutsen, koken en bakken, jullie doen alles met een ei en kijken er vooral veel

Tip! Pel een bol knoflook binnen 10 seconden

Knoflook pellen is nou niet een van de leukste bezigheden in de keuken. Zeker als je een flinke hoeveelheid moet pellen dan ben je wel even bezig. Maar dat kan anders! Wist je dat je een bol knoflook gewoon binnen 10 seconden perfect gepeld kunt hebben? Hoe zie je in

Warm je handen aan de ToastyMUG

We kennen allemaal die ijzige dagen dat je thuis komt met verkleumde handen. Niets is lekkerder om op zo’n moment een grote beker warme thee vast te houden om je handen weer op te warmen. Een aantal Italiaanse designers gingen daarmee verder en ontwikkelden de ToastyMUG. Thee en koffie drinken

10 alternatieven voor ontbijten met brood

Ik wil niet iedere dag ontbijten met brood. Niet zozeer vanwege de koolhydraten of de discussie over tarwe, maar meer omdat ik hou van variatie. Het smaakt me beter en het is gezonder, ik kan geen betere reden bedenken. En hou me ten goede, een donkerbruin broodje met oude kaas…yum!

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.