5x snelle en gezonde lente salade

Heerlijk die lente! Ik krijg gelijk weer zin in allemaal salades boordevol groenten en smeuïge dressings. Daarmee kun je eindeloos varieren en het is ook perfect om je restjes mee op te maken. Zo had ik gisteren voor de lunch een salade met raapstelen, wortel, komkommer, avocado, scheutje olijfolie en

Spelt pannenkoeken met fruitcocktail

Onder het mom ‘we bakken weleens een pannenkoekje op zondagochtend’ heb ik vandaag weer een heerlijk en simpel pannenkoekrecept voor jullie, namelijk spelt pannenkoeken. Deze keer heb ik speltbloem gebruikt in plaats van tarwebloem. Die kun je heel goed met elkaar vervangen in dezelfde verhoudingen. Spelt is geen tarwesoort, maar

Caprese eieren

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een fantastische lunch hoeft niet heel complex te zijn. Een paar goede ingredienten, een beetje liefde en een oven doen al het werk. En daarna kun je heerlijk genieten. Voor deze caprese eieren gebruikte ik de basis ingredienten voor een caprese en combineerde deze met een paar biologische eieren. Nog

Ontbijt appeltaartjes met kaneel en rozijnen

Ontbijten met appeltaart? Ja hoor, dat kan. Op het eerste gezicht lijken deze ontbijt appeltaartjes wellicht ongezond, maar niets is minder waar. En het mooie is dat je ze voor kunt bereiden en kunt invriezen. Zo heb je altijd een bewust verwenontbijtje op je wachten, ook als je ‘s ochtends

Dikke groentesoep met ras el hanout

Ik heb onlangs hele leuke kinderkookworkshops gegeven. Op dag 1 mochten de kinderen van 8 jaar en ouder zelf hun eigen pizza’s maken en beleggen. Ik had lekker veel groenten meegenomen en ze die ook allemaal laten snijden. Champignons, aubergine, courgette en paprika. Waarschijnlijk raadt je het al, ik ging

Rode bietensoep met mierikswortel yoghurt

Een tijdje terug heb ik de Veggiebox uitgeprobeerd. Bij de mooie ingrediënten zat ook een boekje met een aantal recepten van Janneke Vreugdenhil. Daarin stond het recept voor rode bietensoep met mieriksroom. Ik heb mijn collega’s daarop getrakteerd tijdens een doordeweekse lunch en dat was een groot succes! Aan het

Pompoensoep met tomaat en kerrie

Pompoensoep is altijd lekker. En laatst had ik weer zo’n mooi pompoen exemplaar in de keuken liggen die me verleidde om een heerlijke pan soep te maken. Ik had deze keer alleen zin in een soep met meer bite, dus aan het experimenteren geslagen! Wat je nodig hebt voor 4

salade met gegrilde paprika en hummus 1 1

Salade met gegrilde paprika en hummus

Hummus is een mengsel van kikkererwten, tahin, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Meestal eten wij het bij brood of als een dip. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken

salade met rauwe andijvie en gegrilde nectarines 1 1

Salade met andijvie en gegrilde nectarines

Bijna iedereen heeft wel eens andijviestamppot gegeten. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is. Wist je trouwens dat andijvie familie is van de witlof? Dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Daarom is

salade met grote garnalen en dille 1

Grote garnalensalade met dille

Ik heb altijd een grote zak tijgergarnalen van de visboer in onze diepvries liggen. Die zijn al gepeld en schoongemaakt en als we dan last minute zin hebben in garnalen, hoef ik ze alleen maar te ontdooien en kan ik aan de slag. Maar de allerlekkerste blijven natuurlijk toch die

Toetsoepje van aardbei en mango

In mijn zoektocht naar verantwoorde toetjes voor doordeweeks maakte ik een keer dit zalige toetsoepje van aardbei en mango voor mijn mannen. Het werd een blijvertje en kwam daardoor ook als recept in mijn boek Mag ik nog een hapje. Je maakt ‘m heel makkelijk met vers, zoet fruit, yoghurt

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.