Pasta met knolselderij, selderijpesto en spekjes

Vorige week deelde ik met jullie al mijn recept voor zelfgemaakte selderijpesto. En vandaag ga ik daar het recept van deze pasta met knolselderij, selderijpesto en spekjes aan toevoegen! Een recept waarvoor je de hele knolselderij, inclusief loof, kunt gebruiken. En om het helemaal verspillingsvrij te maken heb ik ook

Puree met kastanjechampignons, tomaat en tijm

In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook aardappelpuree met lekker veel groenten staan hier veel

Bonensoep met pompoen en currypasta

Voor de liefhebbers van bonensoep heb ik vandaag een hele lekkere variant in de aanbieding. Ik maakte namelijk een bonensoep met geroosterde pompoen en currypasta en die was me toch lekker. Boordevol groenten en peulvruchten, een heerlijk begin van de week. En met de kliekjes kun je de volgende dag

Kipstoof met tomaat, courgette en basilicum

Ik maak mijn mannen thuis altijd blij met een kipstoof. Vooral als ik deze met tomaat, courgette en basilicum maak. Heel makkelijk om te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En je kunt er meerdere variaties van maken. Kies bijvoorbeeld voor kipfilet of drumsticks (in het

Romige courgettesoep met peterselie

Ik kreeg laatst een courgette van bijna 3 kilo uit de moestuin van Soraya, een van mijn gezellige fans op Instagram. Ik had er al courgette lasagne van gemaakt (die vind je hier), bakte er courgettekoekjes mee (die ga ik nog eens proberen) en heb courgette ingemaakt in het zuur

Appelkruimeltaart met appels uit de Betuwe

Op een prachtige septemberochtend parkeerde ik mijn auto vlak voor de boomgaard van de broers René en Jeroen Wellner in Est. De dauw was net opgetrokken en het nazomerzonnetje scheen in mijn gezicht. Wat een moment om een wandeling door de boomgaard te maken die er helemaal klaar voor was.

Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum

Er zijn maar weinig soepen die ik zo lekker vind als zelfgemaakte tomatensoep met basilicum. De eenvoud van de ingrediënten die gezamenlijk zo mooi optrekken is geweldig. Het is ook een soep die zo gemaakt is (30 minuten!) en waar jong en oud van genieten. Oh, en ja je zou

Courgette lasagne met linzen en Parmezaanse kaas

Lasagne maak je traditioneel met dunne pastavellen, maar feitelijk kun je lasagne van alles maken. Zo heb ik weleens wontonvellen en tortilla wraps gebruikt, maar ook plakken knolselderij en aubergine zijn favoriet in dit huishouden. Vandaag maak ik weer laagjes met groenten en is de courgette aan de beurt! Ik

Zuid-Afrikaanse vegetarische bobotie

Toegegeven, de enige Zuid-Afrikaanse bobotie die ik in het verre verleden kende, was degene uit een pakje. Ik had geen idee hoe de echte hoorde te smaken. Maar daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Sowieso zal je mij nooit meer wereldgerechten uit een pakje zien maken, want

Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.