Pasta met knolselderij van Antonio

“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspreek van Antonio Carluccio, een van de grootmeesters uit de Italiaanse keuken. Ik las een artikel over hem en zijn nieuwe boek ‘Antonio Carluccio’s Pasta‘ in La Cucina Italiana en raakte instant verliefd op het recept voor pasta met knolselderij.

Pesto courgette hapjes

Gisteren konden jullie alles lezen over onze kennismaking met de Italiaanse webshop Peccati di Gola. Hier vind je echte Italiaanse delicatessen voor (bijna) Italiaanse prijzen. Een van de producten die we hebben uitgeprobeerd is de Ardoino pesto. Een pesto met meer noot dan normaal, omdat er naast pijnboompitten ook cashewnoten

Gebakken panzanella met groene asperges

Italianen zijn meesters in het koken met kliekjes. Oud brood, restjes pastasaus en groenten, ze weten er altijd wel raad mee. Een van de gerechten waar je perfect restjes in kunt verwerken is panzanella. Voor de traditionele Toscaanse panzanella meng je het oude brood met tomaten, uien, groenten en vaak

Caprese nachos

Jullie denken waarschijnlijk dat ik gek ben geworden na het lezen van bovenstaande titel. Wees niet bang, want ik ga echt geen nachos met mozzarella en tomaat combineren. Het zou misschien wel kunnen, maar ik zie dat niet zo zitten 😉 Wel kwam ik onlangs op de toffe blog Half

Italiaanse tomatensaus van San Marzano tomaten

Pasta con sugo al pomodoro. Oftewel, pasta met tomatensaus. Het klinkt zo simpel als je het zo leest, maar niets is minder waar. De ultieme Italiaanse tomatensaus is een combinatie van zongerijpte lichtzoete tomaten, een vleugje knoflook, ui en de allerbeste extra vergine olijfolie. Klinkt eigenlijk weer heel simpel. Maar

Caprese eieren

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een fantastische lunch hoeft niet heel complex te zijn. Een paar goede ingredienten, een beetje liefde en een oven doen al het werk. En daarna kun je heerlijk genieten. Voor deze caprese eieren gebruikte ik de basis ingredienten voor een caprese en combineerde deze met een paar biologische eieren. Nog

Italiaans kerstmenu

Ik ben een grote liefhebber van de Italiaanse keuken. Je kunt me er voor wakker maken zeg maar. Dus waarom niet een Italiaans kerstmenu dit jaar! Met antipasti, primo, secondo en dolce. Zoals een Italiaan het graag ziet. En veel is al voor te bereiden en dat maakt het tot

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.