Restauranttips #5: Ontdekkingen in Den Haag

Ik woon er vlakbij, maar ik at er weinig. Dan heb ik het over Den Haag. Daar is het afgelopen half jaar verandering in gekomen en ik ontdekte flink wat hotspots in onze hofstad. Deze ga ik vandaag met jullie delen! Bistro Vertus Het was begin januari, en ik moest

Bewaartips voor je koelkast en vriezer

Hoe kun je nou het beste je eten bewaren in de koelkast en vriezer? In dit artikel geef ik je bewaartips voor het optimaal bewaren van producten waardoor je én voedselveilig én bewust bezig bent. Want voedsel weggooien is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ken

Het kookboek Groente! van Niven Kunz

Zodra een sterrenchef aan de slag gaat met een kookboek kun je er meestal van uitgaan dat het geweldige recepten zal bevatten waarvoor je wel even de tijd mag nemen. Wat gebeurt er dan vervolgens vaak: het boek neemt een prominente positie in je boekenkast in om daar vervolgens heel

Vraag het Jonathan: Hoe zit het nou met zout?

In de nieuwe rubriek ‘Vraag het Jonathan’ stellen we voedingsvragen aan diëtist en voedingscoach Jonathan Klaassen. Met als doel om verwarringen weg te nemen en voeding weer begrijpelijk te maken. In deze eerste aflevering trap ik af met mijn eigen vraag over zout. Heb jij andere voedingsvragen voor Jonathan? Stel

Video: Wat zit er allemaal in Francesca’s koelkast

Samenwerking – Ik weet dat velen van jullie best benieuwd zijn wat er nou allemaal standaard bij mij in de koelkast en vriezer staat. Daar heb ik nog niet eerder iets over geschreven, maar vandaag open ik dan eindelijk de koelkastdeuren! Niet zonder reden, want aangezien ik de nieuwe LG

Review van de LG Instaview Door-in-Door koelkast

Samenwerking – In huize Kookt worden regelmatig nieuwe producten en apparaten uitgeprobeerd in de keuken. Maar nog niet eerder werd er een hele koelkast het huis in gereden om te testen! Toen ik hoorde dat er nu ook een koelkast is waar je op een deur kunt kloppen en deze

Meer koken met bonen? Ik geef je handige tips!

Dat het een goed idee is om meer bonen toe te voegen aan je maaltijden is inmiddels algemeen bekend. Ze zijn voedzaam, zitten vol vezels en eiwitten, je kunt er eindeloos mee variëren en, niet geheel onbelangrijk, ze zijn erg lekker. Maar welke bonen zijn er dan allemaal en hoe

Gin Festival: dit zijn mijn favoriete gin-merken

Na de succesvolle eerste editie van het Gin Festival besloten de organisatoren om er dit jaar een tweedaags festival van te maken. Deze vond afgelopen mei plaats en als grote gin-liefhebber moest ik daar natuurlijk wel bij zijn. Wie denkt dat je hier een grote bar vindt waar je een

Culinair reisverslag Vietnam en Cambodja

Toen Francesca mij alweer 10 maanden geleden vroeg of ik bij haar wilde komen werken na mijn stage was er eigenlijk maar één voorwaarde voor mij, als ik maar wel nog een grote reis mocht maken. Het was namelijk al een tijdje mijn plan om na mijn studie een rondreis

Francesca en haar Personal Body Plan na 8 weken

Met een grote groene vink heb ik zojuist dag 74 afgerond in de PBP app. Het is tijd voor een update na de eerste 8 weken. Voor de mensen die houden van rekenen, in het echte leven ben ik inderdaad al iets verder. Maar ik werk graag vooruit. Haha, nee

Francesca Kookt bestaat 5 jaar!

Ik zie mezelf nog zitten 5 jaar geleden. Aan dezelfde eettafel, in een ander huis. Met pijn en moeite had ik een eigen logo geknutseld in Word, daar maakte ik vervolgens een screenshot van en plakte deze in een Blogger (wie kent het niet) template. Mijn blog ‘Francesca Kookt’ was

Francesca en Personal Body Plan: Eetdagboek 2

Een aantal weken geleden maakte ik bekend dat ik met Personal Body Plan ben begonnen. Dat sloeg in als een bom. Van enthousiaste reacties, steunbetuigingen tot zelfs grote teleurstellingen, ‘omdat ik was begonnen met een dieethype’. Ik, de Francesca die altijd tegen hypes is, leek de boel te verraden. Nou,

Francesca en haar Personal Body Plan: Eetdagboek 1

Het is niet geheel duidelijk wanneer ik het omslagpunt heb bereikt, waarschijnlijk is dat geleidelijk gegaan. Wat ik wel weet is dat ik in de spiegel keek en me realiseerde dat ik volgend jaar 40 word, goed ik moet dit jaar nog 39 worden maar volgend jaar 40 voelt wel

Alles wat je wilt weten over azijn

Na mijn eerdere onderzoek naar olijfolie is vandaag in de rubriek product onbekend het podium voor azijn. Ook zo’n product dat veel mensen dagelijks gebruiken, wij althans wel, en maar weinig echt over weten. Waar bestaat het precies uit bijvoorbeeld? En hoe wordt het gemaakt? En hoe herken je nu

Restauranttips #4: ontdekkingen in Amsterdam

Het handige aan het feit dat Francesca in Zuid-Holland woont en ik in Noord-Holland is dat we daardoor in beide provincies nieuwe hotspots ontdekken. Daarnaast doen we vaak genoeg ontdekkingen in elkaars of geheel andere provincies, dus op die manier verzamelen we restauranttips verspreidt over het hele land en kunnen

Alles wat je wilt weten over thee

Het is voor velen de normaalste zaak van de wereld, een kopje thee drinken. En met velen bedoel ik ook daadwerkelijk velen. Thee is namelijk na water het meest gedronken drankje ter wereld. Dat is ook helemaal niet gek want thee gaat al een tijdje mee, het is voor het

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.