De grenzeloze passie van Jaimie van Heije

Inspiratie haalt hij overal vandaan. Ambachten, muziek, ontmoetingen en zelfs de kiezelstenen in zee op vakantie leiden bij hem tot nieuwe gerechten. Jaimie is altijd aan het werk, maar ziet het niet als werk. Deze jonge, getalenteerde chef wordt gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten in

Nieuwste hotspot in Leiden: Lot & de Walvis

Die Lot toch. Ze reisde met haar busje Walvis over de hele wereld en besloot uiteindelijk neer te strijken in de Leidse haven voor een nieuw avontuur. De souvenirs van al haar reizen vonden een nieuw huis in Lot & de Walvis. Een van de fijnste nieuwe horecazaken van Leiden.

Hoe het gaat met ‘Mag ik nog een hapje?’ #2

Nou had ik vandaag, op mijn verjaardag, natuurlijk een recept kunnen posten voor de ultieme verjaardagstaart. Maar dat doe ik fijn niet! Ik heb namelijk geen zin om te koken vandaag. Mijn ultieme verjaardagscadeautje is lekker even niets doen en genieten. Dus ik ga uit lunchen met de Mr vandaag

Eten in Rotterdam? Ga naar Dertien.

Ik wilde weer eens in Rotterdam eten. In een restaurant waar het rauwe Rotterdamse nog de overhand heeft op het hippe. En waar waanzinnig gekookt wordt. Op zo’n moment ga ik te rade bij een Rotterdammer die net zoveel houdt van eten als ik. Om vervolgens een lijstje van restaurants

Robbert maakte een gedicht. Over mij.

Weten jullie nog toen ik in een hokje zat voor Free a Girl? Ik was niet de enige, ook teamgenoot Robbert zat opgesloten. Achter de tralies maakte ik recepten voor geld. Hij deed hetzelfde, maar dan met gedichten. Ik twijfelde geen seconde, doneerde geld en schreef daarbij “Hey Robbert, wil

Project Lunchbox

Wie mij volgt op Facebook of Instagram weet het al. Vorige week zijn we thuis begonnen aan Project Lunchbox. De komende tijd gaan we samen met de kleuter het lunchbox-menu voor op school maken. Geen moeilijk gedoe en geen ingewikkelde ingrediënten. Maar wel meer variatie en vooral meer fun en

Gezocht: kindvriendelijk sterrenrestaurant!

Met lede ogen volg ik de berichtgeving de laatste weken over de totstandkoming van kindvrije restaurants. Ik heb me er nog niet over uitgelaten, omdat mijn mening erover zeer duidelijk is. Er is niets vervelender dan een restaurant waar je overhoop wordt gelopen door schreeuwende en rennende kinderen. Met in

Als je echt iets wilt weten over je eten

Wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten is dat ik ooit gewerkt heb in de reclamewereld. Niet onverdienstelijk en vrij lang, zo’n 15 jaar. In die tijd kreeg ik weleens briefings van klanten die ik eerst een aantal keren moest lezen om te begrijpen wat ze nou in hemelsnaam wilden.

Ambacht in beeld: zo wordt Boerenkaas gemaakt

Een dag lang op pad met de kaas connaisseurs van Zijerveld, wat een feest! We bezochten het indrukwekkende pakhuis van Zijerveld en gingen daarna op bezoek bij Lineke de Bruin van Kaasboerderij familie de Bruin in Bodegraven. Zij liet ons zien hoe zij dagelijks boerenkaas maken. Geweldig om te zien

‘Steak meets lobster’ bij La Cage Amsterdam

Geïnspireerd op La Cage aux Folles en gelegen aan het uiteinde van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een prima combinatie als je het mij vraagt en daarom reisde ik met de Mr op ‘date night’ naar Amsterdam. Het nieuwe restaurant La Cage combineert de Franse bistro met weinig pretenties en scherpe

Vakantie!

De tassen staan ingepakt, ik smeer zo nog wat broodjes, de flesjes water kunnen in de koeltas en daarna gaan we ‘en route’. Het is vakantie in huize Francesca! Samen met mijn mannen ga ik maar liefst een maand op vakantie. Volgens mij ben ik nog nooit zo lang weggeweest

Programma Kids Culinair Zoetermeer op 4 en 5 juli

Na 2 succesvolle voorgaande edities open we ook dit jaar weer de culinaire speeltuin voor kinderen tijdens Culinair Zoetermeer op zaterdag 4 en zondag 5 juli; welkom op Kids Culinair! In deze blog lezen jullie alles over het programma. Het belooft een geweldig weekend te worden en de weersverwachting maakt

Met Boer Bart en zijn dieren in de bus

Ik was een dag op culinaire tour in Friesland met collega-foodbloggers. Zo’n dag dat je van hort naar her sjeest om zoveel mogelijk te zien, proeven en beleven van de culinaire schatten van Friesland. Na de lunch wandelen we naar onze schoolbus (ja, het leek ook echt een schoolreisje) en

5x heerlijke maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn een fantastische uitvinding. Je gooit allerlei ingredienten bij elkaar, kunt daar ook nog eens je restjes mee opmaken en vervolgens zit je (meestal) snel en heerlijk te eten. Ik ben er dol op en heb voor jullie mijn favoriete maaltijdsalades verzameld. Biefstuk salade met mierikswortel aardappeltjes Een goed

Hoe snijd je een hele kip

In huize Francesca wordt heel veel kip gegeten. Een kip in z’n geheel gebraden (in de oven of in de pan) is een geweldig gerecht om te serveren. Maar ook hele kippen die ontleed worden om te marineren en daarna te bakken zijn bij ons niet vreemd. Dat krijg je

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.