Creatief met rijstwafels

De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen. De

De bloginspiratie tag

Ik zag ‘m voorbijkomen op de blog van Sylvia Kuijsten en dacht, “laat ik die eens invullen!”. Een keer niet over eten (nou ok, bijna niet) en meer persoonlijk over waar ik nou mijn inspiratie vandaan haal. Er bleken ook een aantal spelregels te zijn voor deze bloginspiratie tag, komen

5x witte asperges in de hoofdrol

In 2015 ben ik in Nedersaksen geweest waar ik kennis heb gemaakt met de tradities & smaken van dit gebied. Een van de dingen die hoog op mijn #JoinGermanTradition agenda stond zijn de Nedersaksische asperges die een lange traditie hebben in deze regio. Er is zelfs een aspergeroute te vinden

LIVE BLOG: Francesca 12 uur in een #hokje

Vandaag is het zover. Ik laat mezelf 12 uur opsluiten in een #hokje om aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de kinderprostitutie en geven ze weer een plek in de maatschappij door opvang, scholing en juridische en

Mijn culinaire Free a Girl veiling is geopend!

De culinaire Free a Girl veiling is op donderdag 4 juni om 22.00 uur gesloten. Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn dat mijn leven voor een groot deel nu bestaat uit de noodhulporganisatie ‘Free a Girl’. Ik word 12 uur opgesloten (samen met mijn teamleden) om zoveel mogelijk aandacht

12 uur zonder eten in een hokje

De zon schijnt, ik kijk naar buiten en zie de buurmeisjes spelen in mijn nieuwe wijkje. Ze schateren. Een meisje gekleed in een witte jurk met roze en paarse strepen rent met alle kracht in haar lichaam achter de bal aan. Haar bruine lokken dansen om haar hoofd. Ze is

Nieuw in de boekenkast #2

Wat is het druk in kookboekenland de laatste tijd. Mijn ‘nog te lezen en uit te koken’-stapel puilt uit en ik kom er maar niet aan toe door alle drukte. Binnenkort gaat daar verandering in komen en dan ga ik er stuk voor stuk uit koken en reviews van maken.

Gerommel met boter

Er ligt een hoop troep in de supermarkten. Die troep is in te delen in 3 categorieën. Lekkere troep die je bewust eet. Gezond ogende troep die je bewust eet, maar qua inhoud bestaat uit rotzooi. En als laatste, volledig onzinnige troep die bedacht is door marketeers om meer omzet

5x vakantie op je bord

Ik ga op vakantie! Man, wat ben ik daar aan toe zeg na de afgelopen maanden. Een weekje chillen in Frankrijk, in de Languedoc om precies te zijn. Ik ga in de zon zitten, eten, wijn drinken, eten, slapen en vooral genieten met mijn mannen. Alles in willekeurige volgorde. De

Video: Francesca ontdekt de KitchenAid Cookprocessor

Gooi al je apparaten maar de keuken uit, want nu is er de KitchenAid Cookprocessor! Die kan snijden, hakken, koken, braden, stoven, pureren, stomen, kneden en vast nog veel meer. Dat ga ik allemaal nog ontdekken als ik dit wonderapparaat zelf ga uitproberen. Nou is dat natuurlijk een grapje, dat

Hoe je niet moet Bakken met Menno

Francesca kreeg het stoere kookboek Bakken met Menno van Menno de Koning (je weet wel, de winnaar van Heel Holland Bakt 2014) opgestuurd. En ze wist meteen aan wie deze goed besteed zou zijn. Ik (hoi, Wendy hier) als co-blogger was maar al te blij om deze te mogen reviewen.

Review Boutique Restaurant Bavette in Maasland

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met het omschrijven van het Boutique Restaurant Bavette, zonder te verzanden in allemaal superlatieven die het misschien ongeloofwaardig laten klinken. Maar soms kom je ineens op een plek waar alles samenvalt. Waar je heerlijk zit te eten in een fijne setting

5x maaltijdsalade op maandag

Nu de lente er echt bijna is, komen er ook steeds meer salades bij ons thuis op het menu en dat zal voorlopig alleen nog maar erger worden. De maandag is voor ons echt zo’n dag waarop een goede maaltijdsalade meer dan welkom is. Na een eerste dag werken, naar

Het einde van de wortel is nabij

Mijn allesetende en meegaande peuter zit sinds kort op de basisschool en is nu een kleuter. Een kleuter van amper 4 jaar oud. Dit getal is belangrijk voor de rest van het verhaal wat ik jullie ga vertellen, dat brengt de boel weer een beetje in perspectief. We hadden ons

5x makkelijk in een pannetje

Van die gerechten die je doordeweeks snel kunt maken en waarvoor je maar 1 pan nodig hebt. We zijn er dol op thuis. Nou ja, ik dan. Want het scheelt tijd en chaos in de keuken. En aangezien ik tijd te weinig heb en chaos teveel heb, is het af

Wat mannen echt willen eten op Valentijnsdag

“Schatje, wat wil je het allerliefste eten op Valentijnsdag?” Ik stel de vraag aan The Mr. en hij kijkt me wat wazig aan. “Wat bedoel je?” “Nou. Jij mag kiezen wat je de hele dag wilt eten. Waar kies je dan voor?” “Ik kies nergens voor, gewoon wat ik normaal

Eetdagboek #4 – Lekker puh!

Ik heb een wat hectische week achter de rug. Met heel veel deadlines (waar nog niets klaar van is), afspraken, niet startende auto’s, teveel wijntjes in het weekend en meer. Daarbij probeerde ik wel zo verantwoord mogelijk te eten, maar dat is niet altijd gelukt. Laten we maar weer gaan

Nadia & Merijn’s Souq: het beste uit de Mediterraan Arabische keuken

De dames Nadia & Merijn schrijven de mooiste boeken over de Mediterraan Arabische keuken, reizen, koken en eten. Zij weten alles over de smaken van de landen in de Maghreb, Midden-Oosten en Zuid-Europa en zijn verliefd op de waanzinnige ingrediënten die ze daar altijd proeven. Om vervolgens in Nederland terug

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.