10x peulvruchten in de hoofdrol

Peulvruchten is een verzamelnaam voor alles wat groeit met zaden erin, peulen met zaden dus. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bruine bonen, doperwten, linzen, kikkererwten, cannellini bonen, kouseband, sperziebonen, spliterwten en ga zo maar door. Meestal eten we alleen de zaden, maar soms ook met peul en al. Zoals

Eet jij al minder vlees?

“Minder, maar wel goed vlees”, het blijft een hot topic. Nog steeds puilen onze supermarkten uit met vlees waarvan we niet weten waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden deze dieren hebben geleefd. We kunnen het vaak wel raden, maar hoeveel procent steekt zijn kop in het zand als

Menu benefietdiner Microkrediet voor Moeders

Morgen, maandag 22 september, organiseren we vanuit Francesca Kookt! een benefietdiner voor Microkrediet voor Moeders in Restaurant Vrienden te Zoetermeer. Samen met mijn co-bloggers en een aantal vrienden koken we uitgebreid voor circa 45 gasten. De volledige opbrengst van het diner wordt gedoneerd aan het goede doel in het kader

Italiaans feestmaal van Peccati Di Gola

Dat we bij Francesca Kookt blij worden van Italiaans eten, dat weten jullie allang. En dat we van makkelijk houden, is ook niet geheel onbekend. Onlangs kwamen we tot een geweldige ontdekking: er is een Italiaanse online winkel die écht Italiaanse producten kan thuisbezorgen voor (bijna) Italiaanse prijzen! Makkelijker in

Review Spijs Scheveningen

Wat hou ik er toch van om met hoge verwachtingen naar een onbekend restaurant te gaan, om vervolgens aangenaam verrast te worden! Onlangs bezochten the boyfriend en ik Restaurant Spijs in Scheveningen en daar lees je vandaag alles over in deze blog. Op de website van Iens zag ik dat

10 favoriete Nederlandse koffiebars

Goede koffie zetten is een ware kunst. De juiste combinatie van bonen, apparatuur en vakmanschap is daarvoor vereist, alles moet kloppen. Daarom vond ik het tijd om een overzicht te maken van onze favoriete koffiebars van Nederland. Na een bezoek aan Santas koffie, een echt Nederlands koffiemerk, maakten we samen

Review Restaurant Karakter Rotterdam

In het Scheepvaartkwartier van Rotterdam valt een hoop culinair te ontdekken. Zo gingen we onlangs op bezoek bij Restaurant Karakter op het Westelijk Handelsterrein. Waar je ook buiten kunt eten als het weer wat minder is. Het Westelijk Handelsterrein heeft namelijk een transparante overkapping waardoor de restaurants hier het hele

Review Juice & Salad Café Amsterdam

Lunchen met een heerlijke salade met producten van eigen boerderij. Dat kan in Amsterdam bij Juice & Salad Café. Ze bestaan al even en timmeren flink aan de weg. Onlangs ging ik er lunchen om zelf eens te proeven hoe dit smaakt. Oprichters Nick & Michiel zijn opgegroeid in de

De ziel van een blogger

Eigenlijk ben ik een nep-blogger. Spaansbenauwd krijg ik het er soms van. Van de trends, de verwachtingen, de aandacht, de kritiek, de hippe events en de druk. Het liefst zit ik gewoon de hele dag stukkies te typen in mijn joggingbroek op de bank terwijl ik tussendoor wat gerechtjes kook

Review IZAKAYA Amsterdam

Midden in ‘De Pijp’ in Amsterdam is er in hetzelfde pand als het Sir Albert Hotel een Japans pareltje te vinden. Ik heb het over IZAKAYA, een ‘Japanese pub’ waar authentieke gerechten worden geserveerd in een eigentijds jasje. Waar je met elkaar een cocktail drinkt en gerechtjes deelt of uitgebreid

Met je pizza door Pisa

Na een geweldige levensgenieters reis in Toscane met een Italiaanse kookworkshop bij Sandra thuis, een vespatour door het Chiantigebied en de culinaire ontdekkingsreis in Florence loopt de levensgenieters reis helaas op z’n eind. We vliegen vanaf Pisa dus uiteraard brengen we eerst nog een bezoek aan, jawel, de scheve toren

10x citroen in de hoofdrol

In onze fruitschaal liggen altijd 2 citroenen. Zelfs als al het fruit op is, zijn er nog steeds citroenen. Nee, geen nepcitroenen. Echte joekels die constant aangevuld worden, want ik ben verzot op koken met citroen. Soms alleen als lichte smaakmaker of om de smaak meer naar boven te halen.

Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar

12 dingen die moeders doen voor het ontbijt

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als

Review De Kwartel Den Haag

De eerste keer dat ik door vrienden werd meegenomen naar De Kwartel liep ik licht geïrriteerd door de duinen. Met een baby in de wagen, nog wat gehinderd door post-zwangerschap hormonen en hongerig. Als ik trek heb, word ik sacherijnig en wil ik niet nog eerst 10 minuten door de

De mooiste terrassen van Nederland met smaak!

Waar zijn nou die prachtige terrassen in Nederland waar je ook nog eens fantastisch eet? We gingen op onderzoek uit en vroegen het aan lezers, vrienden en kennissen. Zo kwamen we op deze ultieme lijst uit van de mooiste terrassen van Nederland waar je echt met smaak kunt eten en

Culinair weekend Oostende

Aan de kust van België ligt de vissersplaats Oostende. Hier moet je zijn voor verse vis uit de Noordzee. Maar dat is niet alles. Oostende is namelijk een heel charmant kustplaatsje waar veel te beleven is. Samen met co-blogger Wendy ga ik op onderzoek uit. Het kleinschalige Hotel Ramada is

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.