5 van 3 stemmen

Lente taco’s met bloemkool, asperge en kikkererwten

35 min
Hoofdgerecht
Tex Mex

Samenwerking – Ook dit jaar ga ik weer samenwerken met Santa Maria, waar ik weer ontzettend veel zin in heb! We hebben de Santa Maria Kookclub nieuw leven ingeblazen en samen met Leonie van GWESSE en Brenda van Brenda Kookt gaan we dit jaar verschillende Tex Mex recepten maken, deze …

Samenwerking – Ook dit jaar ga ik weer samenwerken met Santa Maria, waar ik weer ontzettend veel zin in heb! We hebben de Santa Maria Kookclub nieuw leven ingeblazen en samen met Leonie van GWESSE en Brenda van Brenda Kookt gaan we dit jaar verschillende Tex Mex recepten maken, deze keer echt samen met jullie. Het eerste recept wat ik met jullie deel zijn deze lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten. Een gerecht wat eigenlijk door jullie ontstaan is, want op Instagram mochten mijn volgers kiezen tussen verschillende ingrediënten. En daar ben ik vervolgens mee aan de slag gegaan!

De pure smaken van de Santa Maria Next Mex lijn

Afgelopen jaar is de nieuwe Next Mex lijn van Santa Maria gelanceerd. Waar je onder andere specerijenpasta’s met spannende ingrediënten en onverwachte combinaties vindt. Maar ook hele lekkere tortilla wraps met mais en tarwe en salsa’s met bijzondere smaken. Daarmee til je je Tex Mex gerechten echt naar een ander niveau en ik ben er heel enthousiast over.

Voor de basis koos ik voor de Santa Maria Veggie Spice Paste met ancho chili, kokos en pompoenzaadjes. Die gaat heel goed samen met bloemkool en radijsjes en deze voegde ik daarom toe aan mijn basis.

Op Instagram mochten jullie vervolgens een selectie maken uit de volgende keuzes: een hoofdgerecht of hapje, groene of witte asperges, cannellinibonen of kikkererwten en de Peach & Chili salsa of Tomatillo Salsa ‘on top’.

De keuze was uiteindelijk duidelijk en jullie gingen voor hoofdgerecht, witte asperges, kikkererwten en de Peach & Chili Salsa. Daarmee dook ik de keuken in de volgende dag en dat resulteerde in deze zalige lente taco’s met bloemkool, asperges, zoetzure radijsjes en kikkererwten, die naast bijzonder lekker en fris ook volledig plantaardig zijn. Dat kom je niet vaak tegen in de Tex Mex keuken en vond ik daarom ook weleens verfrissend. Kom, we gaan ze maken samen!

Zin in meer Tex Mex recepten? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten

  • 12 radijsjes
  • rijstazijn
  • zout
  • 1 hele bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 150 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zakje Santa Maria Next Mex Veggie Tacos specerijenpasta
  • 500 gr witte asperges, geschild en plakje van de onderkanten gesneden
  • bakolijfolie
  • 1 pakje (8 stuks) Santa Maria Next Mex Tortilla’s Corn & Wheat
  • 1 zak veldsla
  • 1 biologische citroen
  • 1 flesje Santa Maria Peach & Chili Salsa
  • 2 takjes verse dille, alleen de blaadjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes en meng ze in een bakje met een royale scheut rijstazijn en een snufje zout. Laat even staan om te marineren. Giet af in een vergiet vlak voordat je de tortilla wraps gaat vullen.
  • Meng de roosjes bloemkool, grof gehakte rode ui en kikkererwten op het bakpapier met de inhoud van de specerijenpasta. Gebruik hiervoor je handen, dat gaat het makkelijkste. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat en zet 20 - 25 minuten in de oven tot de bloemkool beetgaar is. Schep halverwege even om.
  • Verhit een grillpan en hussel ondertussen de geschilde asperges in een schaal om met een scheut bakolijfolie.
  • Gril de asperges beetgaar in de grillpan. Zet het vuur niet te hoog, want je wilt niet dat ze verbranden, en keer ze regelmatig. Bestrooi halverwege met een snuf zout. Als je een asperge uit de pan tilt en die helt aan beide kanten naar beneden dan zijn ze beetgaar. Een dunne asperge is eerder klaar dan een dikke, dus haal die eerder uit de pan. Snijd de asperges daarna in schuine, grove stukken.
  • Zet tegelijkertijd een koekenpan op het vuur op middelhoog vuur en bak hierin om en om, zonder vet, de 8 tortilla wraps tot ze goudbruine plekjes krijgen en heerlijk gaan geuren. Je hebt hiervoor maar circa 20 seconden per kant nodig en zet het vuur lager als je het te snel vindt gaan. Haal ze daarna uit de pan met een tang en vorm ze tot een bakje. Zet ze naast elkaar in een schaal en als ze afkoelen behouden ze daardoor hun vorm en worden ze wat krokanter.
  • Vul ieder tortilla bakje met een plukje veldsla en schep daar een royale hoeveelheid van de geroosterde bloemkool en kikkererwten op vanuit de oven. Garneer met stukken gegrilde asperge en zoetzure radijsjes. Rasp er nog wat citroenschil over en verdeel er naar smaak wat Peach & Chili salsa over (maar die kun je ook op tafel zetten voor de liefhebbers). Garneer met wat verse dille en serveer direct.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
  • Hou je nog wat van de vulling over? Bewaar dit dan in een bakje voor de volgende dag als lunch. Meng het met overgebleven veldsla en je hebt een heerlijke en voedzame maaltijd.
  • De Peach & Chili salsa kan een tikkeltje pittig zijn voor kleine kinderen, dus laat deze uit het recept voor hen.
  • Geen fan van witte asperges? Dit recept kun je ook goed maken met groene asperges, of laat ze er helemaal uit als je geen aspergefan bent.
  • Bereiding: 35 minuten

Geniet van deze heerlijke lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten! En hou mijn Instagram in de gaten, want in mei gaan we weer samen koken, maar dan live.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.